2024. április 28. - Valéria

Asterix túlélheti alkotóját

Már halála utáni időkre tervez Albert Uderzo, "Asterix, a gall" megteremtője, aki a korábbi véleményét megváltoztatva úgy döntött, a kis gall túlélheti őt.
2010. január 25. hétfő 19:24 - HírExtra
"Jól tudom, hogy hősöm erősebb nálam. Önző dolog lenne megtiltani Asterixnek, hogy túléljen engem" - idézte hétfői számában a 82 éves Uderzót a Le Figaro című francia napilap.

Albert Uderzo saját bevallása szerint régebben úgy gondolta, halála után a római hódításnak makacsul ellenálló kis gall falu lakóinak már ne legyen részük újabb kalandokban. Ma már azonban hibának tartja, hogy így vélekedett. Uderzo szerint a világhírű képregény szövegeit író néhai René Goscinny lánya is azt akarja, hogy Asterix és barátai továbbra is törjenek borsot a rómaiak orra alá, de nem akarta ezt megmondani neki. "Megkönnyebbült, hogy végül ezt a döntést hoztam" - mondta az újságnak Uderzo.

Az Asterix és Obelix figurák kiötlője éppen ezért egy ideje már más rajzolókkal is együttműködve dolgozik a gallok megpróbáltatásain. "Kicsit olyan, mint az itáliai mesterek tanítványaikkal" - jegyezte meg a művész, akit jobb kezének reumás megbetegedése is a segédek felvételére sarkallt. "A rajzolás egyre több és több fájdalmat okoz, különösen a figurák színezésekor" - vallotta be a francia mester.

Asterix és barátai 2009 őszén ünnepelték 50. születésnapjukat, a jeles évforduló alkalmából jubileumi szám jelent meg róluk. Albert Uderzo szerzőtársa, Goscinny 1977-es halála óta egyedül alakította a varázsitallal "üzemelő" gallok életét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását