2024. április 29. - Péter

BRFK: négy drogos ügyet göngyölítettek fel

Négy nagy kábítószeres ügyet derített fel a fővárosi rendőrség az elmúlt időszakban - mondta Ródler Norbert őrnagy, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kábítószer-bűnözés elleni szolgálatának vezetője hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján.
2010. január 25. hétfő 15:20 - HírExtra
A rendőrség elfogott egy 36 éves férfit, aki egy kábítószer-terjesztő csoport "közterületi rejtekhelyét" találta meg és innen tulajdonított el egy kilogramm heroint tavaly év végén. A férfit az buktatta le, hogy amíg egy gramm heroin az utcán 9-10 ezer forintba kerül, addig ő 1-2 ezer forintért árulta a kábítószert.

A férfitól senki nem akarta megvenni a kábítószert az áru olcsósága miatt. Sokan azt gondolták, hogy az rossz minőségű, vagy mérgezett, azonban "tökéletes minőségű" utcai heroin volt - mondta az őrnagy. Hozzátette: annak ellenére, hogy a férfitól senki nem vett kábítószert, akár életfogytig tartó büntetést is kaphat azért, mert értékesíteni próbálta azt.
Az őrnagy az MTI kérdésére nem kívánta pontosítani, mit értett az alatt, hogy egy "közterületi rejtekhelyen" találta meg a férfi a heroint.

Beszámolt róla: emellett egy 11 tagú, magyarokból álló bűnszervezetet is felderítettek, amelynek tagjai szintetikus kábítószerek Magyarországra hozatalával foglalkoztak. Ügyükben 2008-ban indult a nyomozás, és másfél év alatt 26 kilogramm amfetamint, 500 ezer darab ecstasyt, egy kilogramm kokaint és kisebb mennyiségben egyéb kábítószereket foglaltak le tőlük.

Mint mondta, a rendőrség jelenleg vizsgálja, hogy a 11 előzetesben lévő gyanúsítotton kívül - akik az "ellátók" voltak - kikhez került a kábítószerből. A rendőrség időközben elfogott még két embert és lefoglalt tőlük fél kilogramm amfetamint.

Felderítettek egy komoly herointerjesztő hálózatot is, ebben az ügyben akkor fogták el a 47 éves szerb és a 37 éves magyar férfit, amikor fél kilogramm nagy tisztaságú heroint adtak át egy 42 éves kínainak, egy X. kerületi étteremben.

A rendőrség a 37 éves férfi lakásán további 2,5 kilogramm heroint talált, a szerb férfinál 2 kilogramm amfetamint, a kínainál pedig értékesítésre előkészítve heroint, valamint kisebb mennyiségű marihuánát. A rendőrség gyanúja szerint a lefoglalt marihuána a tavalyi, vietnamiak által üzemeltetett vadkender-ültetvényekről származik, legalábbis erre utal a hasonló csomagolás.

A 47 éves szerb férfit korábban a rendőrség szintén kábítószer-terjesztés miatt már elfogta, ügyében bírósági ítélet is született, de a férfi elmenekült a végrehajtás elől. Amikor most ismét elfogták, négy elfogatóparancs volt ellene folyamatban, két ügyben összesen tíz év letöltendő szabadságvesztés miatt keresték.

Az észak-pesti bűnügyi régió munkatársai pedig a III. kerületben egy férfinál 3,5 kilogramm marihuánát és több millió forint készpénzt foglaltak le, a lefoglalt bizonyítékok szerint a férfi kábítószer-terjesztéssel foglalkozott.

Az őrnagy emlékeztetett rá: tavaly 32, vietnamiak által üzemetetett ültetvényt és négy raktárt számoltak fel, az ügyben 33-an vannak előzetes letartóztatásban, további négy emberrel szemben elfogatóparancsot adott ki a bíróság.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását