2024. április 28. - Valéria

MÁV: átadták a dokumentumokat a rendőrségnek

A MÁV Zrt. az ügy mielőbbi tisztázása és lezárása érdekében szerdán a rendőrség rendelkezésére bocsátotta a kért információkat, dokumentumokat - közölte a vasúttársaság annak kapcsán, hogy a rendőrség csütörtökön házkutatást tartott a MÁV Informatika Zrt. budapesti székházában.
2010. február 4. csütörtök 20:05 - HírExtra
Az eljárás során a nyomozók adatokat és információkat kértek a MÁV-tól, az Informatika Zrt.-nél kötött egyes végkielégítésekkel, munkaszerződésekkel kapcsolatban. A nyomozók a társaság mintegy húsz céggel kötött tanácsadói szerződéseinek teljes dokumentációját is várják. A MÁV Zrt. hangsúlyozta: ha a vizsgálatok szabálysértésre engednek következtetni, a vasúttársaság vezetése megteszi a szükséges intézkedéseket.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Gazdaságvédelmi Főosztálya hűtlen kezelés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a társaságnál történt visszaélésekkel kapcsolatban - olvasható a police.hu-n. A feljelentés és az eljárás eddigi adatai alapján gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy a MÁV Informatika Zrt. jelenlegi vezetőjének döntései, humánpolitikája, valamint a cég gazdálkodása jelentős kárt okozott a társaságnak és a MÁV-nak.

A rendőrségi közlés szerint a nyomozást az I. és XII. kerületi ügyészség 2009. november 16-án rendelte el a közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter feljelentése nyomán. Az ügyészség a nyomozás lefolytatására a BRFK-t jelölte ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását