2024. április 29. - Péter

Ózdi kettős gyilkosság: megvan a vádirat!

Martossy György főügyészségi csoportvezető ügyész, sajtószóvivő csütörtökön az MTI-nek elmondta: a megyei főügyészség benyújtotta a vádiratot T. Ádám 25 éves vádlottal szemben előre kitervelten, több emberen, aljas indokból és célból, részben 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt.
2010. február 4. csütörtök 14:10 - HírExtra
A bűneset 2008 szeptemberében történt. A vádirati tényállás szerint a vádlott jó ismeretségben volt egy helyi vállalkozóval, akitől 2007 végén 3 millió forint kölcsönt kért és kapott. Mivel ezt a megadott időpontban, 2008 tavaszán sem fizette vissza, a sértett rendszeresen kereste őt személyesen és telefonon.

T. Ádám - mivel a kölcsönt visszafizetni nem tudta -, elhatározta, hogy megöli a vállalkozót. Ennek megvalósításához 2008 júniusában vásárolt egy kispuskát és 50 darab lőszert Budapesten. A puskával lőgyakorlatokat végzett Ózd külterületén - ismertette Martossy György.

Hozzátette: 2008 szeptemberében a sértett ismét kereste a vádlottat a kölcsön miatt. Ekkor a vádlott megbeszélt egy találkozót a munkahelyére, egy Ózd területén lévő műhelybe, azzal, hogy ott visszaadja pénzt. Szeptember 24-én este hat óra körül a vállalkozó gépkocsijával elment a megadott helyre. Előzőleg a kislányával lovagolni voltak, így a 10 éves gyerek is a kocsiban ült. A férfi bement a műhelybe, de a motor járt, a kislány pedig az autóban maradt.

A műhelyben a vádlott már várta a sértettet. Előzőleg több, nagy zajjal működő munkagépet bekapcsolt, hogy a lövés zaját elnyomja. A fegyvert előre csőre töltötte és a férfi mögé kerülve közvetlen közelről, hátulról fejbe lőtte őt - közölte a sajtószóvivő.
Ezután a férfi kiment a műhely elé, hogy leállítsa a sértett kocsijának a motorját, ekkor vette észre a kocsiban ülő gyereket. Azt mondta a kislánynak, hogy az apja hívja. A kislány kiszállt az autóból és bement az épületbe. A vádlott követte, majd hátulról, közvetlen közelről őt is fejbe lőtte. A gyermek azonnal meghalt. Az elkövető mindkét áldozata fejére zacskót húzott és azt dróttal a nyakukon rögzítette.

(Képünk csak illusztráció)

A kislány holttestét T. Ádám saját kocsijának a csomagtartójába tette, majd Ózd külterületén egy völgyben elrejtette. Visszafelé tartva a műhelybe egy rendőri igazoltatáson is átesett. Mivel a műhelyben a vállalkozó testét egyedül nem tudta megmozdítani, barátnőjét és annak lánybarátját kérte meg, hogy segítsenek a holttest eltüntetésében. A holttestet végül a másodrendű fiatalkorú vádlott segítségével bedobták a telepen lévő vízgyűjtő medencébe, amiről T. Ádám azt hitte, hogy sav van benne. A puskát a másik lánnyal - aki harmadrendű vádlott és szintén fiatalkorú - eldobta Ózd külterületén egy nádasban.

A vádlott a bűncselekményért 10-től 15 évig terjedő vagy akár életfogytig tartó fegyházbüntetést is kaphat. A két lány emberöléssel kapcsolatban elkövetett bűnpártolás miatt 5 évig terjedő szabadságvesztésre számíthat. A vádlottak mindhárman beismerték a bűncselekmény elkövetését.

A 25 éves férfi előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást - mondta a sajtószóvivő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását