2024. április 29. - Péter

A munkája elárulta: soha többé nem akar tanítani!

Soha többé nem akar tanítani a szemérem elleni erőszakkal vádolt mohácsi rajztanár - írta kedden az Új Dunántúli Napló.
2010. február 16. kedd 10:00 - HírExtra
B. Mihály a lapnak adott interjúban azt mondta: úgy érzi, a munkája "elárulta" őt, ezért a jövőben csak a művészettel kíván foglalkozni, szakkörének is örökre vége.
A Mohácsi Városi Bíróságon folyó pere miatt jelenleg házi őrizetben tartott, az eljárás során magát végig ártatlannak valló pedagógus nem tudta megmondani, miért történt vele mindez, egyben reményét fejezte ki, hogy a tárgyaláson kiderül, "mi a mozgatórugója ennek az egésznek".

Hangsúlyozta, húsz év alatt több ezer gyermekkel foglalkozott, soha semmi probléma nem volt. Úgy érzi: tanárként különbözött az átlagtól, "ezt esetleg félre is érthette, aki akarta". Elmondta, a módszere az volt, hogy családias, oldott légkörben beszélgessen, dolgozzon a gyerekekkel, mert a tehetség nem bontakozik ki magától. Az volt a dolga, hogy ebben segítsen. Sikerült is, volt olyan év, amikor negyvennyolc díjat hoztak el különböző versenyekről.

B. Mihály szerint az életébe kerülhet, ha vissza kell mennie a tököli rabkórházba. Mivel súlyos vérzékenységben szenved, egy rúgás vagy egy ütés végzetes lehet a számára - olvasható a baranyai napilapban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását