2024. május 3. - Tímea, Irma

Idegenvezetés Combinón

Az érdeklődők dunai hajókiránduláson, kerékpáros városnézésen és a 6-os villamos teljes útvonalán ingyenes idegenvezetésen vehetnek részt február 28-án, de speciális autóbusszal a mozgáskorlátozottakat is városnéző túrára invitálják az Idegenvezetői Világnapon.
2010. február 20. szombat 18:54 - HírExtra
A BKIK V. Turizmus és Vendéglátás Osztálya idén tizedik alkalommal tartja az Idegenvezetői Világnap keretében zajló városnézéseit Budapesten, melyen minden hazai és külföldi érdeklődő térítésmentesen vehet részt - közölte a szervező az MTI-vel.
A kerekesszékkel közlekedő, vagy a normál autóbuszokra felszállni nem képes mozgássérült utasok számára a BKV Zrt. által biztosított speciális autóbusszal külön túrák indulnak 9, 11, 13 és 15 órakor. A speciális autóbuszon 4 kerekes székes utas és 10 fő ülőhelyet használó számára van hely. Ezekre a járatokra csak előzetes jelentkezés alapján tudnak résztvevőket fogadni.

A 90 perces autóbuszos túrák a Műcsarnok Dózsa György úti kis parkolójából indulnak óránként 9-től 16 óráig. A torlódások elkerülése miatt a járműre a helyszínen lehet jegyet igényelni. Angol és német nyelvű idegenvezetés 10, 12, 14 és 16 órakor lesz, a csoportok 13 óra után vehetnek részt a programon, amelyre be kell jelentkezni.

Idén először a 6-os villamos teljes útvonalán 45 perces idegenvezetés várja a közönséget: a Moszkva térről 9, 11, 13 és 15, a körtérről 10, 12, 14 és 16 órakor indulnak a járművek, melyek csak a két végállomáson állnak meg. A kerékpáros túrák résztvevői a Műcsarnok Dózsa György úti kis parkolója végében gyülekezzenek 10 és 12 órakor, a tervezett útvonal a Városliget, Andrássy út, Nagymező utca, Kossuth tér, Szabadság tér, Szent István-bazilika, Bajcsy-Zsilinszky út és Andrássy út.

A gyalogostúrák 10 és 16 óra között óránként indulnak, találkozóhelyek: a Városligeti Alpár Ignác-szobor, az Andrássy út 2., a Vörösmarty téri oroszlános szobor, a Mezőgazdasági Minisztérium árkádjai, Vár-Várpalota-Sikló, Vár-Polgárváros-Szt.István-szobor és a Bazilika 13 órától. A séták indulási helyét táblák jelzik.

A 60 perces hajós túra 10.30-kor kezdődik, az érdeklődők 10 órától szállhatnak járműre az Újpesti alsórakparton, a Hélia Szállodánál. A Margitsziget megkerülésével a Lágymányosi hídig és vissza utazhatnak az érdeklődők. A Hunnia hajó kapacitása korlátozott, ezért a szervezők előzetes bejelentkezést kérnek.
Az Idegenvezetői Világnapot 1985 óta számos országban ünneplik. Némely európai fővárosban egy hétig tartó ünneppé fejlődött a kezdeményezés.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását