2024. április 30. - Katalin, Kitti

Újab tálib vezető esett el

Pakisztáni hírszerzési források úgy tudják, hogy feltehetően amerikai légicsapás végzett egy Pakisztánban bujkáló tálib vezetővel.
2010. február 25. csütörtök 22:10 - HírExtra
Egy helyi kormányzati tisztségviselő megerősítette, hogy az említett térséget szerdán légicsapás érte, és 13 ember meghalt.

Zafart az Egyesült Államok karacsi konzulátusa ellen 2006-ban végrehajtott pokolgépes merénylettel összefüggésben körözték. A robbantás egy amerikai diplomata és három pakisztáni életét oltotta ki. Az afgán elnöki hivatal csütörtökön közleményben tudatta, hogy Pakisztán beleegyezett Abdul Gani Baradar mollának, az afgán tálibok katonai parancsnokának kiadásába.

Februárban három jelentős tálib vezetőt is elfogtak Pakisztánban. Baradar mollát pakisztáni és amerikai ügynökök február 7-én kapták el Karacsiban. Egy pakisztáni hírszerző tiszt közlése szerint Baradar molla "hasznos információkat" adott az őt kihallgató pakisztáni ügynököknek, akik megosztották az így szerzett adatokat amerikai kollégáikkal.

A kabuli közleményre reagálva a pakisztáni belügyminisztérium viszontválaszában közölte, hogy megvizsgálják az afgán kormány kiadatási kérelmét, de Baradar mollának előbb pakisztáni bíróság előtt kell felelnie tetteiért, ha bármilyen bűncselekményt elkövetett az országban, ideértve az illegális határátlépést is. Egyes elemzők úgy látják, hogy Baradar molla elfogása után új lehetőségek nyílnak meg a kormány és a felkelők közötti, a Hamid Karzai afgán elnök által szorgalmazott párbeszéd előtt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását