2024. április 27. - Zita

Kulturális főváros után "koncertfővárossá" akar lenni

Ausztria legnagyobb szabadtéri koncerthelyét akarják kialakítani Linzben. A helyi turisztikai szövetség és a Clam koncertszervező vállalat egy 100 ezer fő befogadására alkalmas koncerthelyet tervez a jelenlegi vitorlázórepülő-térre.
2010. március 14. vasárnap 17:08 - HírExtra
A Duna menti város eddig is gyakran látott vendégül külföldi fellépőket, s tavaly Európa egyik kulturális fővárosaként tett szert európai ismertségre.

A szervezők a város egyik előnyének tartják a jó megközelíthetőséget, és arra számítanak, hogy Csehországból, Dél-Németországból, Olaszországból és Magyarországból is érkeznek majd rajongók a koncertekre.

A Clam olyan fellépőket szeretne a városba csábítani, mint a Rolling Stones, a Red Hot Chili Peppers vagy a Metallica, de azt is elképzelhetően tartják, hogy az AC/DC májusban a szintén felső-ausztriai Wels helyett az új linzi koncerthelyen lépjen fel.

A tervekben egynapos rendezvények szerepelnek, Linz tehát nem lenne vetélytársa a nagy osztrák rockfesziváloknak, mint a burgenlandi Nova Rock, vagy a St. Pölten-i Frequency.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását