2024. április 29. - Péter

A "mutyi" országa: újabb százmilliós adócsalás

Száztízmillió forintos adócsalást és pénzmosást derített fel egy csomagolóanyaggal kereskedő szegedi cégnél a Vám- és Pénzügyőrség Dél-alföldi Regionális Nyomozó Hivatala - tájékoztatta a pénzügyőrség regionális parancsnoksága csütörtökön az MTI-t.
2010. március 18. csütörtök 12:53 - HírExtra
Némedi Varga Éva őrnagy elmondta: a vállalkozás 2007. eleje óta közel félszáz esetben óriási mennyiségű műanyag csomagoló fóliát vásárolt olasz, valamint magyar cégektől. A vállalkozás fiktív könyvelése szerint az áru azonban nem közvetlenül hozzá, hanem színleg más magyar és román társaságokhoz érkezett meg, hogy így kerüljék el az áfa megfizetését.

A szegedi társaság összesen 110 millió forinttal rövidítette meg a központi költségvetést, kár az eljárás során ingó és ingatlan vagyon lefoglalásával teljes egészében megtérült – tudatta az őrnagy.

A széleskörű nyomozás megállapította, hogy a bűnszervezet vezetője az adócsalás elkövetéséből származó pénzt fiktív számlák és kölcsönszerződések felhasználásával forgatta vissza már legális vagyonként a társaság gazdálkodásába, ezzel mintegy 110 millió forintos értékű pénzmosását elkövetve.

Az elkövetők a cselekményüket összehangolt módon, bűnszervezetben követték el. A bűnszervezet vezetőjével szemben adócsalás és pénzmosás, a bűnszervezet tagjaival szemben adócsalás bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt emelt vádat a Csongrád Megyei Főügyészség - közölte Némedi Varga Éva.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Kamilla
2010. március 19. 12:16
Na igen. Amikor az APEH egy svájci bankszámlákban is jártas besúgótól szerette volna megszerezni a magyar adócsalók adatait, akkor kiderült, hogy ez egy akkor bithalmaz, ami csak 3 talicskányi DVD-re férne rá...
http://hircsarda.hu/gazdasag/2468-egy-dvd-re-nem-fernek-ra-a-magyar-adocsalok/
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását