2024. május 6. - Ivett, Frida

A Fidesz csak egy biankó csekket akar kitöltetni a választókkal?

Először a rendszerváltás után elveszik az emberektől a döntés lehetőségét, mert a Fidesz csak egy biankó csekket akar kitöltetni a választókkal - mondta Molnár Csaba, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter hétfőn Kecskeméten.
2010. március 29. hétfő 20:20 - HírExtra
A Fidesz nem mutatja meg a programját, "vagy azért, mert nincs, vagy azért, mert nem akarják nyilvánosságra hozni" - mondta Molnár Csaba hétfői kecskeméti választási fórumán.

Kiállítottak egy papírt, "hogy tudjanak mit hazudni a választóknak" - mondta a szocialista politikus, majd felmutatta a Fidesz programját, amelyet közhelygyűjteménynek nevezett, mire a hallgatóság pfujolni kezdett.

A miniszter mikrofon nélkül állt a közönség elé, és hangját kissé megemelve beszélt.
Visszautalt az elmúlt húsz év szocialista kormányaira, amelyekre szavai szerint büszkének kell lenniük a baloldali embereknek.

Emlékeztetett arra, hogy Horn Gyula kormánya vezette be a 65 év felettiek utazási kedvezményét. Ezt a kijelentését megtapsolta a közönség. Véleménye szerint Medgyessy Péter kormánya kissé túlterjeszkedett a lehetőségeken, de - mint mondta - "mindenki tisztességesnek nevezte" az intézkedéseit.

Gyurcsány Ferenc kormányára is büszkének kell lenni - hangsúlyozta -, hiszen soha olyan nagy fejlesztések nem voltak, mint az elmúlt négy évben, s ezeket a volt kormányfő indította el.

"Mélyen élt bennünk a hit, hogy Magyarország érdekében szavaztuk meg a gazdasági válság miatt szükséges megszorításokat" - tette hozzá, az elmúlt év kormányzati megszorításaira utalva.

A Tudomány és Technika Házának konferenciatermében többségében nyugdíjasok vettek részt a kancelláriaminiszter fórumán. Az erősen foghíjas teremben 300-350 ember hallgatta a politikust.

A miniszter felszólalása után az egyik nyugdíjas kifogásolta, hogy a választások közötti időszakban az "édes, drága vezetők" csak a párttagokkal találkoznak. Egy másik nyugdíjas azt javasolta a miniszternek: az újságírókat "tessék ledorongolni, hogy ne hazudjanak".

Molnár Csaba a fórumon bemutatta az MSZP Bács-Kiskun megye 1-es és 2-es számú választókerületében induló jelöltjeit, Balogh László országgyűlési képviselőt és Király József építészt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását