2024. április 28. - Valéria

Pest megye a MÜPA épületében

Pest megye mutatkozik be a Művészetek Palotájában vasárnap a Cifra Palota című gyermekprogramban; ezzel a rendezvénnyel zárul az intézményben az "országjárás".
2010. április 20. kedd 21:00 - HírExtra
Az idén öt esztendős Művészetek Palotája a megnyitás utáni első hétvégén már megrendezte a Cifra Palota elnevezésű gyermekprogramot - mondta a vasárnapi eseményeket beharangozó sajtótájékoztatón Turkovics Mónika kommunikációs igazgató.

A sorozat lényege, hogy szinte csecsemőkortól várják a kicsiket, a családokat a palota tereibe. Ki-ki életkorának és képességeinek megfelelően vehet részt a gyurmázásban, festésben, csuhéfigurák készítésében, gyöngyfűzésben éneklésben, táncban, tornában, bábozásban - sorolta a sokféle lehetőséget Turkovics Mónika.

Hozzátette: 2007-ben a Cifra Palota - Hetedhét ország elnevezésű sorozat keretén belül új programot indítottak, országjárásra hívták a gyerekeket, mégpedig úgy, hogy a hónap utolsó vasárnapján más-más megye mutatta be jellegzetességeit, hagyományait. A sorozat véget ér Pest megye vendégségével.

Budai Gábor, a ráckevei Kéve Együttes alapítója elmondta, hogy nemcsak ők, hanem a százhalombattai Forrás Néptáncegyüttes is fellép vasárnap, bemutatva a magyar néptánckincset. A váci múzeum kézműves foglalkozást tart, Pest megyei mesteremberek pedig bemutatják és tanítják például a csipkeverést, a kosárkötést, a mézeskalács-készítést.

Szabó István, a Pest Megyei Közgyűlés alelnöke felhívta a figyelmet arra, hogy a megyét többféle nemzetiség - szlovákok, szerbek, németek, horvátok - kultúrája jellemzi, amit szívesen vonultatnak föl a Művészetek Palotájában.

Várkonyi Attila, a program művészeti vezetője azt fűzte hozzá, hogy Pest megyével csak az első kör zárul le, de az "ország-világ-járás" folytatódik. Szeptembertől kulturálisan összetartozó régiókat, híres városokat mutatnak be és nemcsak a határokon innen, hanem túl lévőket is.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását