2024. április 30. - Katalin, Kitti

Szerdán startol a lakhatási támogatás

Jövő szerdán írják ki a lakásbérleti támogatással kapcsolatos pályázatot a Hajléktalanokért Közalapítvány regionális szervezetei – írja a szombati Népszava.
2010. április 24. szombat 10:35 - HírExtra
A lapnak a szervezet igazgatója, Varga Péter elmondta: a Krízisalapból biztosított 250 millió forintos forrást már megkapták a szociális tárcától. A Közép-magyarországi régió 50, a többi szervezet pedig 30-30 millió forintból gazdálkodhat.

Azokat a családokat segítik maximum 300 ezer forinttal, amelyek 2008. szeptember 30-a után voltak kénytelenek elhagyni otthonukat, és legalább egy 18 év alatti gyereket nevelnek. Legalább 6, de legfeljebb 12 havi albérleti díjat kérhetnek a rászorulók, ennek kiszámításához előzetes ütemtervet kell készíteni.

Feltétel az is, hogy a családnak korábban önkormányzati bér- vagy saját tulajdonú lakásban kellett laknia - írja a lap.

A pénzt havonta a lakcímükre, vagy bankszámlájukra kapják a kedvezményezettek, de rendszeresen igazolniuk kell, hogy kifizették a bérleti díjat, és valóban ők laknak a lakásban vagy házban.

Önállóan magánszemély nem nyújthat be pályázatot, a helyi szociális szervezetnek, például a családsegítő szolgálatnak a segítségét kell kérnie a dokumentum kitöltéséhez, és a megállapodás feltétele az is, hogy a szociális munkás rendszeresen ellenőrizze a családot - írja a lap.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását