2024. április 30. - Katalin, Kitti

Sólyommal a Fidesz ellen

Az államfőhöz fordul a LIGA Szakszervezetek a kormánytisztviselőkről szóló törvényjavaslat miatt - tudatta az érdekképviseleti tömörülés közleményben az MTI-vel szerdán. A szakszervezet arra kéri az államfőt, hogy ne írja alá majd a törvényt, hanem küldje előzetes normakontrollra az Alkotmánybírósághoz.
2010. június 2. szerda 11:54 - HírExtra
A LIGA Szakszervezetek elfogadhatatlannak tartja ugyanis, hogy a törvény lehetővé teszi a kormánytisztviselők munkaviszonyának indoklás nélküli megszüntetését.

Világossá vált, hogy a kormány nem szándékozik a szociális partnerekkel tárgyalni, és a viszonylag kevés "politikai ejtőernyős" minél olcsóbb eltávolítása érdekében akár egy alkotmányellenes törvényt is kész életbe léptetni. Több tízezer olyan köztisztviselő kerül ezzel létbizonytalanságba, aki hosszú idők óta szolgálja munkájával az államot és az állampolgárokat - írta a LIGA.

A Fidesz kedden, a szavazás előtt visszavonta a kormánytisztviselők jogállásáról szóló törvényjavaslathoz általa benyújtott módosító indítványt, amely munkáltatói indokláshoz kötötte volna kormánytisztviselők elbocsátását. Így a jövő héten az eredeti indítványról határoz majd a parlament. Ez rögzíti, hogy a kormánytisztviselői jogviszony indoklás nélkül megszüntethető.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását