2024. május 2. - Zsigmond

Valóban lesz szava a tanácsnak?

A Nemzeti Egészségügyi Tanács (NET) ígéretet kapott a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának vezetőitől, hogy valódi tanácsadó testületként funkcionálhat a jövőben - mondta Papp Zoltán, a NET elnöke a grémium csütörtöki, budapesti ülését követő sajtótájékoztatón.
2010. június 17. csütörtök 17:27 - HírExtra
A NET 1997-ben az egészségügyi kormányzat tanácsadó testületeként jött létre, ám mint az elnök megjegyezte, "a tanács véleményét vagy figyelembe vették vagy nem". Most arra kaptak ígéretet, hogy az új minisztérium kikéri a grémium véleményét, és javaslatait is igyekszik figyelembe venni.

Papp Zoltán úgy fogalmazott, ezt biztató kezdésnek lehet tekinteni.

Konkrétumokról kevés szó esett - mondta kérdés kapcsán az elnök. Ez a mostani ülés egy informálódó, ismerkedő jellegű ülés volt - fűzte hozzá magyarázatul.

Gara Imre, a NET alelnöke azt mondta, hogy a csütörtöki ülésen egy valódi nemzeti egészségügyi konzultáció látszott kibontakozni.

Koltai Tünde, a betegszervezeteket képviselő alelnök azt fogalmazta meg, hogy a betegszervezetek összefogása, a közös érdekek összehangolása fontos lesz a jövőben is, továbbá a különböző döntések meghozatalánál előnyt jelent, hogy az egészségügyet és a szociális területet egy tárca alá rendelték. Az egészségügyi ellátás ugyanis sokszor szociális feladatot is jelent.

A NET úgy véli, a kormánynak kell előteremtenie az egészségügyi ágazat működtetéséhez szükséges forrásokat, illetve betömni azokat a réseket, ahol a pénzek elfolytak. Az elnök hozzátette, a NET, ahogy eddig is, úgy a jövőben is megőrzi szakmai függetlenségét.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását