2024. május 2. - Zsigmond

Soltész: Az első vigyorgó szalagátvágás

Szociális alapszolgáltatási központot avatott fel Soltész Miklós szociális, család-, és ifjúságügyi államtitkár pénteken a Hajdú-Bihar megyei Biharnagybajomban.
2010. június 18. péntek 13:31 - HírExtra
Soltész Miklós az avatáson kiemelte, ez az esemény már a harmadik állomása azon sorozatának, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet arra: azok a kistelepülések, amelyek megpróbálnak tenni az idős emberek, a családok védelmében, számíthatnak a kormány segítségére.

Nem csak nagyvárosi lét létezik, a kormány támogatni fogja a végeken küzdőket is - fogalmazott.

Soltész Miklós felhívta a figyelmet arra, hogy a biharnagybajomi szociális alapszolgáltatási központ létrehozásában még a Szociális és Munkaügyi Minisztérium nyújtott segítséget. Ez a központ azonban nem valósulhatott volna meg a helyiek segítsége, szorgalma nélkül - tette hozzá.

Kijelentette: a szociális, család-, és ifjúságügyi államtitkárság nem papírhalmazok növelésére költi majd el a pénzt, hanem a rászorulók támogatására.

Arnóth Sándor, a térség fideszes országgyűlési képviselője a megnyitón úgy fogalmazott: ezzel az intézménnyel a legelesettebb és legrászorultabb rétegnek tudnak segítséget nyújtani. Mint mondta, ez az a vidéke Magyarországnak, ahol a "hetedik krajcár mindig hiányzott".
Véleménye szerint az állam felelős állampolgárai sorsáért, az idősek pedig meg kell, hogy kapják a segítséget 30-40 ledolgozott év után.

Kiemelte, Biharnagybajomban nem csak egy egyszerű beruházás valósult meg, hanem munkahelyteremtés is.

Szitó Sándor, a közel háromezer fős Biharnagybajom polgármestere azt hangsúlyozta, a több mint harminc millió forintba kerülő beruházás a püspökladányi kistérség hároméves szociális felzárkóztató programjának keretében épült meg.

Az intézményen belül helyet kap az idősek klubja mellett, a családsegítő szolgálat, a gyermekjóléti szolgálat, valamint a támogató szolgálat is - hangzott el. Az intézményben szociális étkeztetés és idősek nappali ellátása is zajlik majd.
 
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását