2024. április 28. - Valéria

Dubrovnik = menő

Csaknem kétszer annyit költenek a Dubrovnikba látogató turisták, mint azok, akik a Kvarner-öbölben nyaralnak - derül ki abból a felmérésből, amelyet a horvát Novi List napilap ismertet honlapján.
2010. július 4. vasárnap 12:40 - HírExtra
Az Adriai-tengerre érkező átlagturista egy nap 55,48 eurót, vagyis nagyjából 400 kunát költ (1 euró 284,77 forint, 1 kuna 39,6 forint) nyaralása során. Ebből az összegből a szállás 23,02 eurót, a szállodában fogyasztott ételek 4,65 eurót, az egyéb éttermi fogyasztás 6,98 eurót jelent. Mindezeken túlmenően 3,29 eurót italra, 9,54 eurót egyéb vásárlásra, 8 eurót pedig szórakozásra és más kiadásokra fordítanak a nyaralók.

Jelentős különbség van az egyes régiókban elköltött összegek között, mert míg Dubrovnikban egy látogató átlagosan 88 eurót ad ki naponta, addig a Kvarner-öbölben 46,3 eurót. Az Isztriai-félszigeten 60 euró, Split-Dalmát megyében 59 euró, Sibenik térségében pedig 47 euró a napi kiadás összege.

A horvát tengerparton legtöbbet költő nemzetek sorában első helyen a britek állnak, polgáraik 108 eurót fordítanak napi kiadásokra, míg utánuk az oroszok következnek 102 euróval, a harmadik helyen pedig a franciák állnak 85 eurós költésükkel. Az olaszok 61, a hollandok 58, az osztrákok 56 eurót adnak ki naponta az Adriánál, míg a korábban legköltekezőbb németek a napi 51 eurós kiadásukkal már csak a hetedik helyen vannak.

A lap arra figyelmeztet: a horvát idegenforgalom tekintetében is tudomásul kell venni, hogy a gazdasági válság miatt Európa-szerte megváltoztak a fogyasztói szokások, így a turizmusból is kevesebb bevételre lehet csak számítani.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását