2024. május 3. - Tímea, Irma

A Jobbik heti öt tesiórát akart

Jobbik megdöbbenéssel vette tudomásul, hogy a kormánytöbbség szerdán kihátrált a mindennapi iskolai testnevelésóra bevezetésétől. Szilágyi György, a párt országgyűlési képviselője csütörtökön, a Parlamentben tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a Fidesz csütörtökön eredetileg "kormányprogramjának egyetlen konkrét javaslatát kívánta megvalósítani", a parlament oktatási bizottsága azonban az utolsó pillanatban, az egyeztetés hiányára hivatkozva javasolta ennek a rendelkezésnek az elvetését.
2010. július 22. csütörtök 22:19 - HírExtra
Az Országgyűlés várhatóan csütörtökön tartja a sporttal összefüggő egyes törvények módosításáról szóló indítvány zárószavazását. A parlamenti honlapon az előterjesztő által támogatott módosító indítványok között szerepel az oktatási bizottság azon javaslata, amely szakmapolitikai egyeztetések szükségességére hivatkozva kiveszi a mindennapi testnevelésórákra vonatkozó rendelkezéseket az eredeti javaslatból.

A jobbikos képviselő úgy fogalmazott, az "oktatásban továbbra is liberális elvek uralkodnak", erre utal ugyanis szerinte, hogy így továbbra is csak a "gazdag szülők gyerekei sportolhatnak Magyarországon".

Szilágyi György szerint a jövő évi tanévkezdésig lett volna lehetőség a mindennapi testnevelés feltételeinek megteremtésére. A heti ötszöri iskolai testmozgás elsősorban a szegényebb gyerekeknek kedvezett volna, de enélkül "beteg, elhízott, és szellemileg is dekoncentrált ifjúság kerül ki az iskolapadokból" - jegyezte meg a politikus. Hozzátette: a Jobbik a javaslat zárószavazásán külön szavazást kér az oktatási bizottság elképzeléséről azért, hogy kiderüljön "hány fideszes képviselőnek fontos saját programja".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását