2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Forgalomkorlátozás lassíthat minket

Ma az ünnepi rendezvények miatt számos korlátozásra kell számítani a fővárosban. Több helyen tilos lesz megállni, számos utcát és több forgalmas csomópontot is lezárnak. Az esti tűzijáték idejére több hidat is lezárnak. A lezárások és terelések miatt több BKV-járat is rövidített vagy módosított útvonalon közlekedik.
2010. augusztus 20. péntek 09:16 - HírExtra
A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) tájékoztatása szerint a lezárások és parkolási tilalmak Budapest számos utcáját, forgalmas csomópontjait és a rakpartokat is érintik.

A délelőtti tisztavatás miatt a Hősök terét, az Állatkerti körút és a Kós Károly sétány egy-egy szakaszát zárják le. A Szent Jobb-körmenet miatt az V. kerület több utcájában tilos lesz megállni, a Szent István-bazilika környékét pedig éjfélig le is zárják.

A Mesterségek ünnepe miatt az I. kerületben elsősorban a budai Vár körül kell korlátozásokra számítani, ezek kedd éjfélig lesznek érvényben.

Az esti tűzijáték miatt ma délután biztonsági okokból a gyalogosok és a kerékpárosok elől is lezárják a Lánchidat és a Margit hidat, az autós forgalom elől pedig hat órától lezárják a Szabadság hidat és az Erzsébet hidat is.

A budapesti rendezvények miatt a BKV megszokott forgalmi rendjében is jelentős változások lesznek. A Duna pesti és budai oldala között a tömegközlekedési eszközök sűrűbben járnak majd. Az út- és hídlezárások miatt viszont több járat is módosított vagy rövidített útvonalon, módosított menetrend szerint közlekedik. A BKV azt kéri az utasoktól, hogy tájékozódjanak a megállókban kihelyezett menetrendekből, a járműveken elhelyezett tájékoztatókból és honlapjukon.

A hétvégi rendezvényekkel kapcsolatos forgalmi korlátozásokat a BRFK honlapján sorolják fel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását