2024. április 28. - Valéria

Magyar film nyerte a közönségdíjat

Pater Sparrow (Verebes Zoltán) 1 című játékfilmje nyerte a vasárnap este véget ért prágai VII. Fresh Film Fest közönségdíját -nyilatkozott a Magyar Filmunió.
2010. augusztus 30. hétfő 15:10 - HírExtra
A filmunió közleménye szerint a Fresh Film Fest az elsőfilmes alkotók számára kínál bemutatkozási lehetőséget évről-évre. A Karlovy Vary után idén a cseh fővárosban megrendezett nemzetközi filmfesztivál öt nap alatt több mint 150 alkotást vonultatott fel.

A Fresh Film Fest vetítéseihez a prágai filmművészeti egyetemen, a FAMU-n megrendezett szakmai programok társultak. Gigor Attila rendező-forgatókönyvíró és Pusztai Ferenc producer A nyomozó című film vetítéséhez kapcsolódóan tartott mesterkurzust a hétvégén Prágában; Gigor Attila a fesztivál zsűrijében is helyet kapott.

Pater Sparrow első nagyjátékfilmje Stanislaw Lem Az emberiség egy perce című elbeszélése alapján készült. A Mucsi Zoltán, Sinkó László, Mácsai Pál, Kerekes Vica és Haumann Máté főszereplésével filmre vitt történetben egy könyvesbolt összes kötete átváltozik az emberiség egy percét leíró, 1 című könyvvé, beindítva a paranormális tevékenységekre szakosodott rendőri ügyosztály nyomozását.

A Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával a Honeymood és a Cameofilm stúdiókban készült játékfilm a közelmúltban a granadai nemzetközi filmfesztiválon elnyerte a közönségdíjat, majd Portóban a legjobb rendezés díja mellett - filmben nyújtott alakításáért - Mucsi Zoltán a legjobb színésznek járó elismerést is megkapta.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását