2024. április 26. - Ervin

Kezdődik a Berlini Irodalmi Fesztivál

A világ hatvanöt országából összesen 270 szerzőt várnak a szerdán kezdődő tizedik Berlini Irodalmi Fesztiválra.
2010. szeptember 14. kedd 16:07 - HírExtra
A tizenegy napig tartó nemzetközi programsorozat során a részt vevő szerzők bepillantást engednek a világirodalom alakulásába és fejlődésébe. A rendezvény középpontjában a kelet-európai irodalom áll majd.

A legnagyobb német könyvfesztiválon Németországot Durs Grünbein, Alexander Osang, Elisabeth Plessen és Hans Joachim Schädlich képviseli. Előadást tart Elizabeth Gilbert amerikai író és Juan Goytisolo spanyol újságíró-író is. Tervei szerint Berlinbe utazik Liao Ji-vu (Liao Yiwu), az eddig kiutazási tilalommal sújtott kínai szerző is.

A fesztiválra meghívták a bevándorlók integrációjának elmélete miatt sokat vitatott Thilo Sarrazint, a német jegybank egykori elnökét is, aki Németország jövője címmel tart előadást.

Az irodalmi esemény központi helyszíne a Világ Kutúráinak Háza lesz. A tizenegy nap alatt külön programsorozatot szentelnek a gyermek- és ifjúsági irodalomnak, az aktuális társadalompolitikai témáknak és az elhunyt költőkre való emlékezésnek.

Az elsősorban a fővárosi kulturális alapítvány által finanszírozott fesztivál a német UNESCO-bizottság fővédnöksége alatt áll. A fő szervezők a Peter Weiss Alapítvány, a Berlini Ünnepi Játékok és a Világ Kultúráinak Háza.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását