2024. május 2. - Zsigmond

Katasztrófavédelem: súlyos hiányosságok vannak a vízelvezető rendszerben

A kitartó esőzések kapcsán közel 60 esetben - többségében vízszivattyúzásra - vonultak eddig a tűzoltók országszerte - közölte a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője vasárnap este.
2010. szeptember 26. vasárnap 20:21 - HírExtra
Petróczi Tímea közleményében azt írta: az esővíz elvezetése jelentett problémát Borsod megyében. A vízelvezető rendszerek eldugulása és ki nem építettsége miatt homokzsákokkal védekeznek és munkagépek vannak folyamatosan üzemben.

"A katasztrófavédelem felkészült és segíti az érintett települések önkormányzatainak munkálatait" - tartalmazza a közlemény, kitérve arra, hogy ezek a települések: Bodva, Szikszó, Edelény.

Hozzátette: Miskolcra is érkezett víz a kertek felől, azonban közvetlenül itt sem veszélyeztetett ingatlanokat, így a lakosságot sem. Az esőzés alább hagyott és a helyzet normalizálódni látszik - írta Petróczi Tímea.

A szóvivő szerint a Zala megyei Nagykanizsa településen a Principális csatorna és néhány patak megduzzadása követelt meg védekezési intézkedéseket. A csatorna visszaduzzasztotta a vízelvezető árkokat és emiatt kellett 700 homokzsákot beépíteni. A töltéskorona magasításával és az árkok homokzsákokkal való lezárásával a környező ingatlanok felé a veszély elmúlt, megkezdődött az apadás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását