2024. május 2. - Zsigmond

Horváth Csaba lemond

A párt budapesti kampányfőnöke megerősítette, hogy Horváth Csaba lemond parlamenti mandátumáról.
2010. október 4. hétfő 14:10 - HírExtra
Az MSZP fővárosi szervezete által tavasszal elfogadott összeférhetetlenségi szabályok miatt több szocialista képviselőnek választania kell a most elnyert közgyűlési mandátuma, polgármesteri posztja, illetve az országgyűlési képviselőség között .

Molnár Zsolt emlékeztetett arra: a budapesti párttanács májusban egyhangúlag döntött arról, hogy az önkormányzati választások után választani kell az országgyűlési képviselői mandátum és a fővárosi közgyűlésben elnyert poszt, illetve a polgármesteri szék és a közgyűlési munka között.

Tájékoztatása szerint Gajda Péter és Szabados Ákos - akiket vasárnap kerületi polgármesterré választottak - emiatt lemondanak a fővárosi közgyűlési helyükről.

Steiner Pál is válaszút előtt

Szintén döntenie kell Steiner Pálnak, aki a fővárosi lista második helyéről jutott be a közgyűlésbe. Ő várhatóan a parlamenti mandátumát tartja meg - közölte a kampányfőnök.

Az összeférhetetlenségi szabályok Horváth Csaba szocialista főpolgármester-jelöltet is érintik. Molnár Zsolt jelezte, a fővárosi szocialisták frakcióvezetőjének jelölt politikus az országgyűlési képviselőségről mond le.

A közgyűlési mandátumok esetében az MSZP listájáról töltődnek fel a helyek. Arról, hogy Horváth Csaba felszabaduló parlamenti mandátumát ki töltse be, a budapesti párttanács dönt majd néhány héten belül.

Forrás: MTI/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását