2024. április 29. - Péter

Meglett az eltűnt majom

Visszakerült csapatához és már jól van a territóriumából péntek délután kiszökött Virág, az aranyhasú mangábé - nyilatkozta a Fővárosi Állat- és Növénykert.
2010. október 8. péntek 17:47 - HírExtra
A tíz egyedből álló majomcsapat területét az intézményben víz és villanypásztor határolja, megfelelően elkülönítve az állatokat a többi fajtól és a látogatóktól. Bár előfordul, hogy a kíváncsi mangábék utat keresnek még felfedezetlen területek felé, ezúttal emberi mulasztásról lehetett szó: valaki nyitva felejtett egy ajtót, amelyen át Virág kiszökött - mondta el Hanga Zoltán, az állatkert szóvivője.

A kíváncsi állatok megijedve az idegen környezettől gyakran pánikba esnek - ez történt a nőstény mangábéval is, amely védelmet keresve a Bagolyvár előtt álló fán talált menedéket.

Mivel a gondozók finomságokkal sem tudták lecsalogatni a fáról, altatólövedékkel kellett elkábítani. Végül a tűzoltók segítségével az állatot lehozták a fáról, majd visszavitték fajtársai közé. Virágnak a nagy ijedtségen kívül nem esett baja.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását