2024. április 28. - Valéria

Tűz ütött ki egy balti-tengeri komphajón

Robbanás nyomán tűz ütött ki egy litván balti-tengeri komphajón szombatra virradó éjjel, de a rajta tartózkodó 236 embert - az utasokat és a legénységet egyaránt - sikerült kimenekíteni - közölte a cuxhaveni német hajómentő központ.
2010. október 9. szombat 13:44 - HírExtra
Két sebesültet egy dán és egy német katonai helikopterrel vittek kórházba, a németországi Kiel városába. Mintegy húszan füstgáz belélegzése következtében rosszul lettek. A Kielből a litvániai Klaipedába tartó, 200 méter hosszú Lisco Gloria komphajót Fehmarn szigetének közelében éjfél körül érte a baleset, s a leadott vészjelzésre rövidesen több hajó is a segítségére sietett.

Az utasokat, zömében a balti államok és Oroszország állampolgárait és a legénységet a Deutschland komphajó vette a fedélzetére és visszavitte őket Kiel kikötőjébe. A Lisco Gloria délelőtt még lángokban állt. A fedélzeten történt robbanás oka egyelőre ismeretlen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását