2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Nem lesz szükség szmogriadóra

A jövő héten változékony idő lesz, többször csapadékkal, megélénkülő széllel, ez pedig nem kedvez a légszennyező anyagok "feldúsulásának" - mondta Csonka Tamás, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) veszélyjelző meteorológusa.
2010. november 6. szombat 17:29 - HírExtra
Felidézte: a hét elején és közepén anticiklon alakította Magyarország időjárását, csendes, nyugodt idő volt, kevés felhővel, ezért az ország több pontján is megnőtt a levegőben a szálló por koncentrációja.

Csütörtökön Budapesten és az ország más nagyvárosaiban is szinte mindenhol meghaladta az egészségügyi küszöbértéket a szálló por koncentrációja, Debrecenben, Miskolcon, Nyíregyházán és Pécsett a 200 százalékot, vagyis a határérték kétszeresét is meghaladta a 24 órás átlag érték.

Mostanra azonban az ország északi részén már nyugatias-délnyugatias irányból megélénkült a légmozgás, ez pedig érezhetően javította a levegő minőségét is - jegyezte meg Csonka Tamás.

A jövő héten változékony idő lesz, többször csapadékkal, megélénkülő széllel. Eleinte enyhe levegő érkezik az ország felé, ami csütörtökön északias áramlássá változik. Akkor hidegebb levegő áramlik be a Kárpát-medencébe, ezek a légköri viszonyok pedig már nem kedveznek majd a légszennyező anyagok "feldúsulásának" - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását