2024. április 29. - Péter

Földrengés volt a Merapi vulkán környékén

Rengett kedden a föld Indonéziában Merapi vulkán környékén, de az 5,4-es erősségű földmozgás csak pánikot okozott, áldozatokról és károkról nem érkezett jelentés.
2010. november 9. kedd 13:23 - HírExtra
Barack Obama amerikai elnök, aki kedden érkezett egynapos vizitre az országba, a vulkáni tevékenység miatt valószínűleg órákkal lerövidíti indonéziai tartózkodását. A két hete tartó vulkánkitörés áldozatainak száma keddre 153-ra emelkedett.

Bár péntek óta nem történt nagyobb kitörés, a tűzhányó még mindig hamu felhőket ereget, és továbbra is magas szintű riasztás van érvényben.

Obama szóvivője, Robert Gibbs elmondta, hogy a kitörések miatt a levegőben található hamufelhő mozgásán múlik, hogy hamarabb kell-e az elnöknek tovább indulnia ázsiai körútja következő állomására.

A pénteki kitörés egész falvakat árasztott el vulkáni hamuval, és a tűzhányó oldalán nagy sebességgel lezúduló forró gázok több ember halálát okozták. A Merapi Indonézia legaktívabb vulkánja, de ilyen erős kitöréseket 1870 óta nem produkált.

A tűzhányó miatt elmenekülők száma is folyamatosan nő, eddig 320 ezer embert fogadtak be az átmeneti táborok. A segélyszervezetek munkatársainak a családok újraegyesítése adja a legtöbb feladatot: "Jelenleg azokkal a gyerekkel vagyunk elfoglalva, akik még nem találták meg a családjukat" - mondta az egyik átmeneti tábor dolgozója.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását