2024. május 2. - Zsigmond

Mi lesz a filmszakmával?

A Nemzeti Erőforrás Minisztériumhoz (NEFMI) fordult a 42. Magyar Filmszemle ügyében a Magyar Mozgókép Közalapítvány (MMKA) Kuratóriuma; a hazai filmszakma legfőbb finanszírozójaként működő közalapítvány jelezte: nem rendelkezik forrásokkal a 2011-es szemle megrendezéséhez.
2010. november 19. péntek 13:05 - HírExtra
A filmes szervezet MTI-hez pénteken eljuttatott közleménye hangsúlyozza: a 2010. évi, a közalapítványt és a magyar filmszakmát sújtó költségvetési zárolás és a jövő évi büdzsé eddig közzétett adatai tükrében nem rendelkeznek "a Magyar Filmszemle létrehozásához szükséges finanszírozási lehetőséggel".

Az MMKA ugyanakkor emlékeztet: Magyarország 2011. első félévi, soros európai uniós elnökségére és a magyar filmkultúra érdekeire való tekintettel is fontos lenne megtartani a több mint 40 éve folyamatosan megrendezett eseményt, amely a közpénz támogatásával létrejött magyar filmalkotások bemutatását szolgálja.

"Ezért a Magyar Mozgókép Közalapítvány Kuratóriuma kéri a Nemzeti Erőforrás Minisztérium miniszterének és területért felelős államtitkárainak erkölcsi és anyagi támogatását a Magyar Filmszemle létrehozásához" - zárul az MMKA közleménye.

A Népszabadság pénteki száma szerint a filmművész szövetség rendkívüli közgyűlésén a bojkott is szóba került, végül azonban a jövő februári rendezvény megtartása mellett szavaztak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását