2024. április 29. - Péter

EU: Magyarország most bizonyíthat

Az eurózónán kívüli új EU-tagállamok döbbenten figyelik, hogyan recseg-ropog az eurózóna, és a soron következő magyar uniós elnökség számára óriási kihívás lesz, hogy mielőbb tető alá hozza a Lisszaboni Szerződés módosítását, a gazdasági kormányzás bevezetését - hangoztatta Tabajdi Csaba szocialista európai parlamenti (EP-) képviselő az EP strasbourgi plenáris ülésén.
2010. november 24. szerda 15:27 - HírExtra
"Minket a csatlakozási szerződés kötelez az euró bevezetésére, s ami még fontosabb, további felzárkózásunk függ attól, hogy stabilizálódik-e Európa gazdagabbik fele, vagy a nemzeti önzés győzedelmeskedik a közösségi szolidaritás felett" - mondta felszólalásában az MSZP EP-delegációjának vezetője.

Tabajdi szerint Magyarország aggódva és együttérzéssel figyeli az ír gazdasági válságot, valamint a görög, a spanyol, a portugál problémákat.

"Jelentős részben az említett országok nemzeti kormányainak és az uniós partnereknek a most meghozott döntéseitől függ, hogy nem omlik-e össze az eurózóna, beindul-e végre a stabil gazdasági növekedés" - vélekedett, és hozzátette: a tagországok csúcsvezetői késve, egy kibontakozó válságra válaszul hozták meg gazdaságpolitikai döntéseiket.

"Ezek az intézkedések a gazdasági kormányzás bevezetéséről végre megszülettek, ám a megvalósítás rendkívüli, buktatókkal teli és bonyolult eljárás lesz" - figyelmeztetett Tabajdi Csaba.

A képviselő szerint az uniós tagállamok gazdaságpolitikájának szorosabb összehangolása az integráció új szakaszát jelentheti. A magyar elnökség nagyban hozzájárulhat a sikerhez, és - mint reméli - mindent meg is fog tenni annak érdekében, hogy ezen a területen valódi előrelépés történjen a következő félév során.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását