2024. április 29. - Péter

Csökken az amerikaiak élettartam

Az amerikaiak várható élettartama némiképp csökkent, 2008-ban 77,8 év volt - jelentették be csütörtökön egészségügyi szakértők.
2010. december 9. csütörtök 21:47 - HírExtra
Az Egyesült Államok betegségek megelőzésével és ellenőrzésével foglalkozó hatósága, a CDC legfrissebb összegzése szerint a vezető halálokok között a szélütés a negyedik helyre csúszott vissza a krónikus alsólégúti betegségek miatt bekövetkező halálozások mögé.

Az összes halálozás 48 százalékát okozva a szívbetegségek és a rák maradt a két listavezető a halálokok között. A szélütés miatt bekövetkező halálesetek száma 2007-hez képest 3,8 százalékkal csökkent.

Az átlagos várható élettartam a 2007-es 77,9 évről 2008-ra enyhén, 77,8 évre csökkent a CDC szerint. A nők várható élettartama így 80,3 év, a férfiaké pedig 75,3 év.

A World Development Indicators (World Bank) nyilvános adatai szerint a magyarok várható élettartama 2008-ban 74,0 év volt (www.google.com/publicdata).

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását