2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Lezárult az akció

Huszonötmillió forint értékű tartós élelmiszer gyűlt össze az idei Élelmiszerlavina jótékonysági akción.
2010. december 15. szerda 17:28 - HírExtra
A Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Syngenta közös kezdeményezésének köszönhetően országszerte 21 településen - köztük Kolontáron és Devecseren - összesen 10 ezer élelmiszercsomagot osztottak szét karácsony előtt a rászorulók között. Az akcióban összegyűlt élelmiszert a helyi önkormányzatokon és alapítványokon keresztül juttatták el elsősorban munkanélkülieknek és családjaiknak, időseknek, nagycsaládosoknak és létminimum alatt élőknek - közölte a gyűjtés kommunikációjával foglalkozó cég az MTI-vel.

Az Élelmiszerlavina programot három évvel ezelőtt hívták létre azzal a céllal, hogy egyre több termelőt és élelmiszeripari feldolgozót mozgósítsanak a jó ügy érdekében. A programban résztvevő cégek a Syngenta 12 millió forint értékű vetőmag- és növényvédőszer-adományát felhasználva állítanak elő élelmiszert, amelyet aztán saját hozzájárulásukkal kiegészítve továbbadnak.

A programhoz idén a Borbás-Ker Kft., a Cerbona Zrt., a Gyermely Zrt., a Haladás Mezőgazdasági Zrt., az NT Kft., és a Simon Kft. csatlakozott. Az előállított 25 millió forint értékű élelmiszert 10 ezer család között a Magyar Élelmiszerbank Egyesület partnerszervezetei osztották szét.

Az Élelmiszerlavina önkormányzati programja keretében önkormányzatok és civil szervezetek számára ajánlott fel vetőmagokat és növényvédőszereket a Syngenta. Az adomány a Magyar Élelmiszerbank Egyesületen keresztül jutott el a résztvevőkhöz, akik az alapanyagok segítségével saját területüket művelték meg, és saját maguk számára termesztettek zöldséget.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását