2024. május 20. - Bernát, Felícia

Árvízhelyzet: változnak a körülmények

Folytatódik a karácsony előtt kialakult újabb árhullám apadása a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei folyókon - tudta meg az MTI szombaton a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság nyíregyházi védelmi központjában.
2011. január 1. szombat 15:47 - HírExtra
A távmérő rendszer adatai szerint a Tisza tiszaberceli szakaszán, ahol Nagyhalász, Buj és Gávavencsellő között még I. fokú az árvízvédelmi készültség, kétóránként 4-6 centimétert csökken a vízszint. A tiszaberceli vízmércénél szombat délben 616 centiméter volt a víz magassága, azt megelőzően, 120 perc alatt négy centis apadást észleltek, hiszen délelőtt 10.00 órakor még 620 centiméteres vízszintet rögzítettek. A Krasznán viszont, ahol végig II. fokú a készenlét, csak egy-két centis apadást tapasztalnak kétóránként. Szombat délben Kocsordnál 594 centiméter magas volt a víz, mindössze egy centiméterrel kevesebb a délelőtt 10.00 órakor mértnél. A Lónyay-főcsatornán Berkesz és Kótaj között ugyancsak II. fokú az árvízvédelmi készültség, Kótaj és Gávavencsellő között pedig elsőfokú. A Tiszába torkolló, a nyírségi belvizeket összegyűjtő főcsatornán Kótaj környékén 1-3, míg a Gávavencsellőnél lévő, tiszai árvízkapunál 2-3 centiméteres a mért apadás, szintén kétóránként.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását