2024. április 28. - Valéria

Sajnálja az USA

Az Egyesült Államok "sajnálja", hogy az orosz hatóságok ellenzéki tüntetőket vettek őrizetbe az elmúlt napokban Moszkvában és Szentpéterváron - jelentette ki az amerikai külügyminisztérium szóvivője.
2011. január 4. kedd 08:39 - HírExtra
Philip Crowley helyi idő szerint hétfőn Washingtonban újságíróknak nyilatkozva kijelentette: "úgy gondoljuk, hogy Oroszországnak megfelelő modernizációs programja van, és sajnáljuk, hogy ezek a lépések a jelek szerint ellentmondanak a - főként Dmitrij Medvegyev elnök által tett - nyilatkozatoknak". Az orosz rendőrség december 31-én őrizetbe vett 68 tüntetőt, köztük Borisz Nyemcovot, aki Borisz Jelcin elnöksége idején miniszterelnök-helyettes volt.

Nyemcovot később 15 napos börtönbüntetésre ítélte a bíróság arra hivatkozva, hogy nem engedelmeskedett a rendfenntartó erőknek.

Az óév utolsó napján Szentpéterváron 50 ellenzékit állítottak elő. Az orosz ellenzék minden 31 napból álló hónap utolsó napján az orosz alkotmány gyülekezési szabadságot biztosító 31. cikke mellett tüntet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását