2024. április 28. - Valéria

Problémás fizetések

Ugyan a legtöbb cégnél még folynak a bértárgyalások, az már most látszik, hogy a gyerekkedvezmény miatt lavírozásra kényszerülnek a munkaadók a fizetések megállapításánál.
2011. január 13. csütörtök 09:11 - HírExtra
A személyi jövedelemadó-változások legfőbb hozadéka, hogy minden korábbinál differenciáltabban változnak a fizetések, hiszen kompenzálni kell azokat, akik idén nettóban kevesebb pénzt vinnének haza, mint tavaly - ismerteti a Népszabadság.

Az idei átlagos bruttó béremelés az Országos Érdekegyeztető Tanács által javasolt 4-6 százalék helyett átlagosan 3,7 százalék körül várható - derül ki a Hay Group Bérstratégiák 2011 felméréséből, amelyben tavaly decemberben 430 hazai és nemzetközi tulajdonban lévő nagyvállalat vett részt.

Mint azt Jakabos Tünde, a cég magyarországi vezetője a Népszabadságnak elmondta, ez a szám alacsonyabb annál, amit a vállalatok még nyáron terveztek. De nemcsak ez derül ki a kutatásból, hanem az is, hogy az idei béremelések legfontosabb jellemzője a differenciálás ágazatok, iparágak, munkavállalói csoportok, és ami még ennél is fontosabb, a munkavállalói teljesítmény alapján - tette hozzá.

A cikk ismerteti, hogy a cégvezetések és az emberierőforrás-szakértők idén még körültekintőbbek a béremeléseket illetően, mint bármikor korábban. Ez alapvetően azt jelenti, hogy lehetőségeikhez mérten igyekeznek kompenzálni a munkavállalóikat a személyijövedelemadó-hatások miatt, ami adott esetben magasabb béremelést jelent.

A cafeteriarendszer szabályozásának változása a megkérdezett cégek 65 százalékát arra késztette, hogy átgondolja eddigi politikáját, ám négyötödük továbbra is ki szeretné használni a lehetőségeket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását