2024. május 2. - Zsigmond

Nem tudnak fizetni a diszkótragédia felelősei?

A Gazdaság.hu szerint a hétvégi budapesti diszkótragédiában érintett cégek nem tudnának nagy összegű bírságot kifizetni, mert bár összesen 34,5 milliós éves árbevételt értek el, adózott eredményük csak 740 ezer forint volt
2011. január 17. hétfő 20:25 - HírExtra
Az internetes gazdasági lap hétfőn azt írta: a szombati eseményt rendező Noise Night Life Production már több mint egy éve szervez nagyszabású rendezvényeket, de csak tavaly nyáron jegyezték be az Opten céginformációs szolgáltató adatai szerint. Az újhartyáni székhelyű céget félmillió forinttal alapította Kecskés Tamás, aki azóta is kizárólagos tulajdonos, és más vállalkozásban nincs érdekeltsége.

A cég fő profilja a társasági szerződés szerint egyéb foglalás, illetve egyéb szórakoztatás, szabadidős tevékenység, konferencia és kereskedelmi bemutató szervezése. Mivel a céget 2010-ben alapították, árbevételéről, pénzügyi eredményéről nincsenek adatok - írta a Gazdaság.hu.

A West Balkán csaknem 10 éve működik, ez alatt több telephelye is volt, 2009-ben költöztek a Skála Nyugati téri épületébe. Ez után két cégnek is erre a címre jegyezték be a telephelyét. Az egyik a vendéglátással foglalkozó West-Balkán Kft., amelyet még 2001 tavaszán jegyeztek be, tulajdonosa Arató Gábor és Szalontay Győző. A cég 29,4 millió forint árbevétel mellett 657 ezer forint adózott eredményt ért el 2009-ben.

Szintén a Nyugati téri épületben van a Gazdaság.hu szerint a WB-Skála Kft. telephelye, ezt a céget 2009 májusában alapította a PORT Data Kft. és a West-Balkán Kft. A társaság 5,1 millió forint árbetételt és 83 ezer forint adózott eredményt produkált 2009-ben. A PORT Data Kft. részben egy Seychelles-szigeteki offshore cég tulajdona, de a Libri Könyvkereskedelmi Kft.-nek is részesedése van a vállalkozásban.

A Nyugati téri West Balkán szórakozóhelyen szombat éjszaka, a diszkóból kiáramló tömegben három fiatal lány vesztette életét. Halálukat a budapesti rendőrfőkapitány közlése szerint fulladás okozta. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kezdeményezte a diszkótragédiával összefüggésben őrizetbe vett öt ember előzetes letartóztatását. Ellenük több ember halálát okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt indult eljárás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását