2024. április 28. - Valéria

Mozogjon sokat!

Több mozgás, kevesebb stressz, a magas vérnyomás, az elhízás legyőzése – és egészségesebb, produktívabb kollégák.
2011. január 27. csütörtök 21:35 - HírExtra
Nagyjából ezekre a célokra, az ott dolgozók egészségfejlesztésére nyert bő kilencmillió forintos vissza nem térítendő támogatást európai uniós forrásból a Ubichem Kutató Kft., amelynek Illatos úti üzemében „nyitórendezvénnyel” ma indult útjára a mintegy 10 hónapos program.

A Ubichem Kft. számára – amely az egyetlen átfogó gyógyszeripari fejlesztésekre alapozott, világszínvonalú szolgáltatásokat nyújtó vállalkozás Magyarországon – kulcskérdés, hogy a fokozott szellemi megterhelésnek kitett munkatársainak testi és lelki állapota rendben legyen. A rendezvényen többek között elhangzott: a cég – küldő szakértők bevonásával – valamennyi dolgozójának segítséget nyújt a dohányzásról való leszokásra

A Ubichem Kutató Kft. – amely 1996-ban nagyon kis cégként, három fővel alakult – ma már mintegy száz magasan képzett munkatársat foglalkoztat; főként a gyógyszerhatóanyag-fejlesztés kémiai és analitikai oldalával foglalkozik. Fontos szereplője többek között annak a hosszadalmas folyamatnak, amelynek során az ígéretesnek talált vegyületekből végül – akár milliók számára életmentő – valódi gyógyszer válhat.

A Ubichem Kft. kutatólaboratóriumaiban zajlik a „hatóanyag-jelöltek” kísérleti vizsgálata , itt, Magyarországon végzik számos nagynevű nemzetközi gyógyszergyár számára a cég által előállított originális molekulák elsődleges hatásvizsgálatát, de érdekeltek gyógyszeripari eljárások fejlesztésében és preklinikai és klinikai vizsgálatok céljára is állítanak elő hatóanyagokat.

Az ebben a munkában részt vevő, jól képzett kutatók és más szakemberek magas színvonalú szellemi termékeket, nagy hozzáadott értéket termelnek: egészségi állapotuk, állóképességük, jó közérzetük meghatározó a cég sikereiben. Az idegi megterheléssel, stresszel kombinált ülő életmód, a feszült odafigyeléssel töltött hosszú műszakok sokféle egészségi kockázatot jelentenek – ezért a cégvezetés humánstratégiájának a kezdetektől központi eleme az egészséges életmód elterjesztése a kollégák körében.

Ehhez a szándékhoz, a Ubichem megelőzésre épülő egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramjaihoz érkezik most bő kilencmillió forint pályázati támogatás a TÁMOP – a Társadalmi Megújulás Operatív Program – keretében.

A közel egy évig tartó programban mintegy hatvan munkatárs vesz részt a Ubichem-nél, akik lelki egészségük megőrzése érdekében többek között stresszkezeléssel, változásmenedzseléssel, életvezetési stratégiákkal foglalkozó előadásokat is hallgatnak majd. A program részeként akár munkaidő-kedvezménnyel is ösztönzik a rendszeres testmozgást, a sportot, egészségesebb ételek kerülnek az asztalra a munkahelyi étkezdében.

Szakemberek segítségével segítenek megszabadulni a többlettől a túlsúlyos dolgozóknak, és felhagyni a szenvedélyükkel a dohányosoknak. A pályázat keretében emellett a cég a dolgozóknak a munkahelyekhez közeli sportpályákra, uszodába belépőt vesz és rendszeresen szervez közös sportrendezvényeket is.

Répási József, a Ubichem Kft. ügyvezetője szerint „egészséges és hatékony szervezet csak úgy hozható létre, ha annak egyes tagjai is egészségesek és hatékonyak”. Az ügyvezető a program célját összefoglalva elmondta: olyan pozitív munkahelyi légkör kialakítására és fenntartására törekszenek, amelyben a tagok saját egészségüket értéknek tekintik, és annak javításáért és fenntartásáért elkötelezettek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását