2024. május 3. - Tímea, Irma

Már tíz kórházban látogatási tilalom van

Már mintegy hetven egészségügyi intézményben vezettek be teljes vagy részleges látogatási tilalmat az influenzajárvány miatt az országban, Budapesten több mint tíz kórházban van érvényben korlátozás.
2011. február 11. péntek 17:28 - HírExtra
Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) honlapján pénteken közzétett lista szerint Budapesten a Nyírő Gyula Kórházban és a Semmelweis Egyetem I. Sebészeti Klinikáján teljes körű a látogatási tilalom. Részleges a korlátozás egyebek mellett a Heim Pál, a Szent László, a Szent István, az Uzsoki utcai és a Szent János kórházban, valamint az országos Korányi intézetben, e korlátozások a legtöbb esetben az intenzív osztályokat, a szülészeti-nőgyógyászati, illetve a gyermekrészlegeket érintik.

Pest megyében részleges látogatási tilalmat rendeltek el a váci, a ceglédi és a kistarcsai kórházban. A Dunántúlon teljes körű a látogatási tilalom egyebek mellett a Veszprém, a Fejér és a Zala megyei kórházban, a balatonfüredi szívkórházban, az ajkai és a zirci intézményben, a tatabányai Szent Borbála Kórházban, az esztergomi Vaszary Kolos Kórházban, a tatai Árpád-házi Szent Erzsébet Szakkórházban, a dorogi Szent Borbála kórházban és a komáromi Selye János Kórházban. Tilos a látogatás a soproni, a szombathelyi, a nagykanizsai és a kaposvári kórházban, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjában, és péntek óta a csornai kórházban is.

Az ország más részeit tekintve valamennyi osztályra kiterjedő látogatási tilalom lépett életbe a Miskolci Semmelweis Ignác Egészségügyi Központban, a debreceni Kenézy kórházban, a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban, a szolnoki Hetényi Géza kórházban, a salgótarjáni Szent László Megyei Kórházban, a békéscsabai Réthy Pál Kórházban, az orosházi kórházban, a hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórházban és a szentesi kórházban.

A tisztiorvosi szolgálat felhívta a figyelmet arra, hogy a felsorolás kizárólag a megyei kormányhivatalok népegészségügyi szakigazgatási szerveinek tudomására jutott kórházi látogatási tilalmakat tartalmazza. Pénteken a Heves megyei népegészségügyi szakszolgálat járványügyért felelős megbízott főorvosa, Huszti Györgyike az MTI-nek úgy nyilatkozott: a megyében az év ötödik hetében ötszörösen haladta meg a járványküszöböt az influenzaszerű megbetegedések száma, az egri kórházban továbbra is részleges látogatási tilalom van érvényben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását