2024. május 2. - Zsigmond

Tervezet a szlovákoktól

A szlovák fél kedden Budapesten átadta a magyar félnek a magyar-szlovák kettős állampolgárságot szabályozó államközi szerződés tervezetét.
2011. február 15. kedd 18:39 - HírExtra
A dokumentumot Maros Zilinka, a szlovák belügyminisztérium államtitkára adta át Budapesten a magyar félnek a magyar-szlovák belügyi vegyes bizottság ülésén - közölte a pozsonyi belügyminisztérium kommunikációs osztálya kedden Pozsonyban. A szerződés megkötéséről szóló tárgyalások megindításában nemrégiben egyezett meg Pozsonyban a két ország miniszterelnöke, Orbán Viktor és Iveta Radicová.

Radicová a találkozó utáni sajtóértekezleten elmondta: a kettős állampolgárság kérdése Pozsony és Budapest között feszültséget keltett, amelyet egyezmény megkötésével lehetne feloldani. Szlovákiának több országgal van már megállapodása a kettős állampolgárságról, ezért Pozsony vállalta, hogy kidolgozza a magyar-szlovák egyezmény szövegének tervezetét, amelyet február 17-én megtárgyal az illetékes magyar-szlovák kormányközi bizottság.

"A kettős állampolgárságról szóló megállapodás kérdését nagyon fontosnak tekintjük" - szögezte le a szlovák miniszterelnök. Szerinte a szlovák javaslat összhangban lesz az elfogadott nemzetközi normákkal, s tartalmazni fogja a választójog kérdését is.

"Üdvözlöm a Magyar Köztársaság, s külön Orbán úr hozzáállását ahhoz, hogy nem fog kampányt folytatni (a kettős állampolgárság kérdésében) Szlovákia területén" - jelentette ki akkor Radicová.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását