2024. április 29. - Péter

Cukorka, utána meg székrekedés

Nagyobb eséllyel válik elhízott felnőtt azokból a gyerekekből, akiket szülei rendszeresen étellel jutalmaztak jó viselkedésükért - idézte egy brit felmérés eredményét a The Daily Telegraph online kiadása.
2011. március 1. kedd 15:51 - HírExtra
Egy több mint 2000 főre kiterjedt felmérés eredménye szerint azok, akiket étellel jutalmaztak gyerekkorukban, négyszer nagyobb valószínűséggel voltak túlsúlyosak már gyerekkoruk óta, és kétszer nagyobb eséllyel voltak a kikérdezés idején elégedetlenek testsúlyukkal azokhoz képest, akik nem nassolnivalót kaptak jó viselkedésükért.

A kutatók úgy találták, hogy a résztvevők közül a korábban étellel jutalmazottak 34 százaléka számít most elhízottnak, míg a másik csoportban ez az arány 25 százalék. Az első csoportban tartozók 25 százaléka mondta, hogy már gyerekkora óta túlsúlyos, míg a második csoportba tartozók közül csak 6 százalék.

Nagy-Britanniában a férfiak 24, a nőknek pedig 22 százaléka számít elhízottnak, vagyis testtömegindexük (BMI) 30 fölött van, míg a férfiak 44, illetve a nők 33 százaléka túlsúlyos, az ő testtömegindexük 25 és 30 között van.

A felméréssel kapcsolatban James Stubbs elhízáskutató arra figyelmeztetett, hogy túl sok szülő használja gyerekénél rendszeresen a jó viselkedés jutalmazására vagy baj esetén megnyugtatásra az ételt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását