2024. április 26. - Ervin

Budaházy még marad a hűvösben

Elutasította a terrorcselekményekkel vádolt Budaházy György szabadlábra helyezését kérő védői indítványt a Fővárosi Bíróság.
2011. március 2. szerda 18:36 - HírExtra
Budaházy a tárgyaláson nem kívánt érdemi vallomást tenni, de visszautasította a vádakat, és élesen bírálta az ellene folyó eljárást. Az elsőrendű vádlott állítása szerint több mint másfél éve tartó letartóztatása során sorozatosan megsértették jogait és folyamatosan akadályozták, hogy felkészüljön a védekezésre, ezért nincs egyelőre abban a helyzetben, hogy érdemi vallomást tegyen.A büntetőper egy hét múlva a vádlottak meghallgatásával folytatódik.

Tagadta bűnösségét Budaházy György a szerda reggeli bombariadó után a délutáni órákban vádiratismertetéssel, majd a vádlottak meghallgatásával folytatódó büntetőperben a Fővárosi Bíróságon. "Ötven éve nem volt ilyen kirakatper Magyarországon" - e szavakkal bírálta az ellene folyó eljárást és utasította vissza a vádakat a több mint másfél éve előzetes letartóztatásban lévő Budaházy.

A vádbeli terrorcselekményekért a törvény szerint akár életfogytiglani szabadságvesztés is kiszabható.

A vád szerint Budaházy György 2007 folyamán az Ír Köztársasági Hadsereg mintájára létrehozta a Hunnia mozgalom elnevezésű szervezetet annak érdekében, hogy 2007-2009-ben terrorcselekményekkel, főként Molotov-koktélos támadásokkal állami szerveket kényszerítsen, az akkori szocialista-szabaddemokrata kormánytöbbség politikusait és a lakosság velük rokonszenvező csoportjait megfélemlítse, és így befolyásoljon parlamenti döntéseket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását