2024. április 29. - Péter

Gyöngyöspata: előzetesben a verekedők

Előzetes letartóztatásba helyezte pénteken az Egri Városi Bíróság azt a három férfit, akit a keddi gyöngyöspatai verekedés miatt vettek őrizetbe - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t.
2011. április 29. péntek 16:42 - HírExtra
A három gyöngyöspatai férfi ellen felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a gyöngyösi rendőrkapitányság - közölte Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Közben a jobbik szóvivője pénteken bejelentette: a párt rémhírterjesztés és közveszéllyel való fenyegetés miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz a Legfőbb Ügyészségen.

Mirkóczki Ádám azt mondta, hogy két esetet neveznek meg a feljelentésben: az egyik, hogy Richard Field amerikai üzletember "romamentő akciót és evakuálást" szervezett, azt a látszatot keltve - mondta -, mintha valami nagyon különös életveszélyes helyzet alakult volna ki a gyöngyöspatai romákat illetően. A másik ilyen esetnek nevezte Gyurcsány Ferencnek azt a blogbejegyzését, amelyben a volt kormányfő úgy fogalmaz, hogy a településen "nem cigánykérdés van, hanem nácikérdés és egyre inkább így van és így lesz az egész országban".

Mirkóczki Ádám úgy ítéli meg, hogy mindkét érintett nyilatkozatai kimerítik a Btk.-nak a közveszéllyel fenyegetéssel, illetve a rémhírterjesztéssel kapcsolatos fejezeteit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását