2024. április 29. - Péter

Obama az LMP-ben?!

Az LMP tiszteletbeli párttagságot ajánlott Barack Obamának, az Egyesült Államok elnökének - írják az MTI-hez is eljuttatott magyar és angol nyelven is megírt nyílt levélben.
2011. július 21. csütörtök 16:22 - HírExtra
A Szél Bernadett és Vágó Gábor választmányi szóvivők által szignált írásban arra hivatkoznak, hogy örömmel fogadták a hírt, miszerint az amerikai elnök "a kínai kormány éles hangú bírálatára fittyet hányva július 16-án a Fehér Házban fogadta Tibet vallási vezetőjét". Hangsúlyozzák, hogy az LMP osztja Barack Obama meggyőződését, mely szerint "erőteljesen ki kell állni Tibet és a tibeti nép vallási, kulturális és nyelvi hagyományainak megőrzéséért".

A közleményben - a magyar kormányfőnek a Fidesz júliusi kongresszusán elmondott szavait idézve - azt írják, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök úgy véli: "Aki Kínával nyugati értékek alapján akar szövetséget kötni, az olyan elvarázsolt, hogy egyből felveszik az LMP-be".

A szóvivők hozzáteszik, hogy eszerint a dalai lámával történt találkozója és a Tibet-ügyben tett hivatalos nyilatkozata után Barack Obamát is a soraik között üdvözölhetik, ezért kérik, hogy ez alkalomból "fogadja el tiszteletbeli LMP-tagságát".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását