2024. május 6. - Ivett, Frida

LMP: díszkivilágítás helyett költségcsökkentő megoldásokat

Az LMP szerint "új, pazarló díszkivilágítás" helyett a Parlamentben olyan felújításra lenne szükség, amelynek révén hasznosíthatják a megújuló energiákat és csökkennek az épület fűtési, világítási költségei - közölte Vágó Gábor, a párt országgyűlési képviselője.
2011. augusztus 11. csütörtök 11:31 - HírExtra
Hozzátette, hogy a hírek szerint a Parlament új díszkivilágítása az adófizetőknek 470 millió forintjukba került. Mint írta, az LMP már korábban is elmondta: nem újabb és újabb "energiapazarló presztízsberuházásokra" van szükség, hanem takarékosságra, a parlament részéről pedig példamutatásra.

Vágó Gábor utalt arra: a párt a tavalyi költségvetéshez már beterjesztett egy módosító indítványt, amely az Országház energiahatékonysági felújítását szolgálta volna. Az épület fűtési és egyéb energiafogyasztása több száz millió forintba kerül évente. Az energiahasználat csökkentésére, az elektromos világítás korszerűsítésére, a fűtési rendszer felújítására és átállítására, a Margit-szigeti termálvízre már hat éve léteznek tervek - emlékeztetett a politikus.

A közlemény szerint a felújítással az Országház éves szinten százmillió forintot is megspórolhatna, függetlenedne az import földgáztól és a külső áramforrásoktól.
Az LMP-s képviselő úgy fogalmazott: "a kormánynak nemcsak szájkaratéval kellene harcolnia az államadósság és a pazarlás ellen, hanem példát mutatva megváltoztatni azokat a rendszereket, amelyek az adósságot és a külső függést újratermelik".

Kovács Zoltán, kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerdán közölte: augusztus 20-ával új díszkivilágítást kap a Parlament épülete. Az új díszkivilágítást - a közbeszerzési eljárás lebonyolítása után - a Lisys Fényrendszer Zrt. építette ki, a beruházás nettó 485 millió forintból valósult meg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását