2024. április 28. - Valéria

Csokoládéba burkolódzik a Vár

A 2011. szeptember 16-18 között, a Budai Várban megrendezésre kerülő eseményen a magyar kézműves csokoládémanufaktúráktól a legismertebb nemzetközi édességmárkákon át a legjobb magyar cukrászatokig a szakma teljes szegmense – a legmagasabb színvonalon - képviselteti magát.
2011. szeptember 9. péntek 11:03 - HírExtra
A gasztrokulturális étlapról évek óta számtalan minőségi rendezvény és fesztivál közül választhattunk, de az étlap mégsem volt teljes, hiszen hiányzott a desszert. A világ sikeres csokoládé- és édességfesztiváljai után idén szeptembertől évről évre megrendezésre kerül hazánkban az Édes Napok Fesztivál.

A fesztivál szakmai hitelességét emeli, hogy fővédnöke Pataki János, a Cukrászok, Csokoládé- és Fagylaltkészítők Világszövetségének elnöke lett.

A szervezők meghívására Budapestre érkezik a BBC Good Food Magazin volt szerkesztője, Sarah Jane Evans is, aki amellett, hogy Master of Wine címmel rendelkezik, a britt Academy of Chocolate egyik alapítója is. Így a csokoládékészítés elhívatott szakaértőjeként előadást ad a csokoládékóstolás mikéntjéről, valamint a csokoládékészítés folyamatairól és különböző aspektusairól. Bemutatásra kerül Csomagolatlan csokoládé (Unwrapped Chocolate) című könyve is.

Bonbonkészítés, csokoládé-bor kurzus, Csokoládé Múzeum, szakmai workshopok, este swing, soul, funky koncertek és buli édesítik az eseményt.
Forrás: www.edesnapok.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását