2024. április 29. - Péter

Nagy pénzeket tartalékolunk

Ismét jelentős tartalékot képzett a kormányzat a jövő évi költségvetésben, erre pedig azért van szükség hogy az ország megfelelően kezelni tudja azokat bizonytalanságokat, amelyek a nemzetközi pénzpiacot és az egyes országok válságkezelési lépéseit is alakítják - jelentette ki a Költségvetési Tanács (KT)elnöke egy soproni konferencián csütörtökön.
2012. október 4. csütörtök 13:53 - HírExtra
Kovács Árpád előadásában hangsúlyozta: a KT már 2012-re nézve is rendkívüli határozottsággal hívta fel a figyelmet a tartalékképzés fontosságára. Hasonló biztonsági tartalékra van szükség a 2013-as költségvetésben is, amit a kormányzat részben vagy egészben be is épített a beterjesztett költségvetési tervezetbe - tette hozzá.

A tartalék több száz milliárd forintos nagyságrendű, amelynek köszönhetően még egy 1 százalék körüli GDP visszaesés esetén is mindenképp "beférünk a maastrichti követelményszint alá" - fűzte hozzá Kovács Árpád a Nyugat-magyarországi Egyetemen rendezett pénzügyi, adózási és számviteli konferenciát megnyitó előadásában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását