2024. április 29. - Péter

A palesztinok újra akarják

A palesztin vezetés ismét kezdeményezi, hogy tagsághoz jusson az ENSZ szerveiben, jóllehet korábban megígérte, hogy az Izrael által elengedett 104 fogolyért cserébe lemond erről a lépésről - értesült kedden az izraeli közszolgálati rádió.
2014. január 14. kedd 12:25 - HírExtra
A Maariv című napilap internetes oldala szerint éjjel, a Palesztinai Felszabadítási Szervezet (PFSZ) Mahmúd Abbász elnök vezetésével megtartott vezetőségi ülésén határozták el, hogy azonnal megkezdik tagfelvételi kérelmeik előkészítését az ENSZ szakosított intézményeibe.

A rádió szerint Abbász egy cselekvési terv azonnali elkészítésére utasította a PFSZ politikai osztályát ebben a kérdésben. Az ülés végén közleményt adtak ki, amely szerint a lépésre Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök példátlan telepbővítése miatt került sor.

"A jelenlegi tárgyalások közel vannak az összeomláshoz, mert visszavonták a megkezdése előtt elfogadott egyezségeket, hogy véget ér az 1967-ben kezdődött (izraeli) megszállás, feláll az önálló palesztin állam Kelet-Jeruzsálem fővárossal, amely felelős területéért, határátkelőiért, légteréért, és megoldást találnak a menekültek ügyében az arab békekezdeményezés alapján" - állt a közleményben.

Az izraeli rádió emlékeztetett rá, hogy a palesztin-izraeli tárgyalások július végi megkezdésekor a 104, még az 1993-as oslói egyezmény előtt elítélt palesztin fogoly elengedéséért cserében a Palesztin Hatóság kötelezettséget vállalt, hogy nem fordul az ENSZ-hez és a nemzetközi szervezetekhez a tárgyalások alatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását