2024. április 26. - Ervin

Nyáron is veszélyes a szén-monoxid!

Az elmúlt huszonnégy órában hat helyszínre riasztották a fővárosi hivatásos tűzoltókat szén-monoxid-mérgezés veszélye miatt.
2016. június 24. péntek 08:34 - HírExtra
Nem sokkal négy óra után jelzett a szén-monoxid- érzékelő szerdán a VIII. kerületi Baross utca társasházának második emeleti lakásában. A fővárosi rajok hat főt kísértek ki az ingatlanból, miközben méréseket végeztek. A műszerek magas szén-monoxid- szintet jeleztek, sérülés nem történt.  Az V. kerületi Veres Pálné utca egyik apartmanjának recepcióján is magas gázkoncentráció miatt szólalt meg az érzékelő szerdán délután.

A fővárosi hivatásos tűzoltók műszerei itt is kimutatták a mérgező gáz jelenlétét, ezért a helyszínre kérték a gázszolgáltató szakembereit, közben három embert kísértek ki az épületből. Nem sokkal később, egy XVI. kerületi, Koronafürt utcai társasház első emeleti lakásában is bejelzett a szén-monoxid- érzékelő.

A fővárosi rajok mérőműszerei két ingatlanban is kimutatták a szén-monoxid jelenlétét a levegőben, ezért megkezdték a lakóház kiürítését. Tizenöt embernek kellett elhagyni az épületet, amíg az egységek vizsgálatokat végeztek. A lakók nem sokkal nyolc óra után visszatérhettek otthonaikba. Az esti órákban még három helyszínre, a VIII. kerületi Rökk Szilárd utcába, a VII. kerületi Akácfa utcába és a II. kerületi Branyiszkó utcába is szén-monoxid mérgezés veszélye miatt vonultak a fővárosi egységek. A Rökk Szilárd utcában mért magas gázkoncentráció miatt egy embert az Országos Mentőszolgálat megfigyelésre kórházba szállított.

A nyári hónapokban ugyanúgy fennáll a szén-monoxid mérgezés veszélye, leginkább azokban a lakásokban, ahol a használati meleg víz készítéséhez nyitott égésterű gázkazán üzemel. Igazgatóságunk a nyári időszakban is felhívja a figyelmet a fűtő- és tüzelőberendezések, rendszeres, szakszerű ellenőrzésének fontosságára, valamint arra, hogy a lakás szellőző nyílásait soha nem szabad eltömíteni, elzárni!

Szintén fontos a rendszeres szellőztetés, valamit a szakboltokban vásárolható szén-monoxid-érzékelő berendezések elhelyezése.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását