2024. április 28. - Valéria
Oroszország csapásmérő rendszereket fejleszt ki az amerikai rakétavédelmi pajzzsal szemben – jelentette be Vlagyimir Putyin Szocsiban, az orosz fegyveres erők fejlesztéséről tartott tanácskozáson.
2016. július 17. vasárnap 09:19 - HírExtra
 Az orosz elnök szavait hétfőn idéző Magyar Békekör értesülése szerint Putyin azt mondta, hogy az amerikai rakétavédelmi pajzs valódi célja az orosz nukleáris erő semlegesítése.

    Az Egyesült Államok Romániába és Lengyelországba telepít rakétavédelmi rendszereket. Mindkét ország területén tíz-tíz hordozóeszközt akar elhelyezni, de nem tudni, hány robbanófejjel. Egyes források tudni vélik, hogy SM3 típusú rakétákról volna szó – jegyezte meg a Békekör.

     „Dolgozni fogunk a rakétavédelmi rendszeren, de első szakaszban – mint többször is megmondtuk – a rakétapajzsba behatoló csapásmérő rendszerek létrehozásán is dolgozunk” – jelentette ki Putyin.

    Az észak-koreai és az iráni nukleáris fenyegetésre való hivatkozással csak leplezni akarják valódi céljukat: az orosz nukleáris potenciál semlegesítését. Az iráni nukleáris kérdés már rendeződött, megállapodások születtek, a parlamentek el is fogadták őket. Az Egyesült Államok és szövetségesei mégis folytatják a globális rakétavédelmi rendszer kiépítését. Sajnálatosan nem veszik figyelembe észrevételeinket, és javaslatainkat az együttműködésre. Számtalanszor megmondtuk már, hogy Oroszország minden szükséges intézkedést meg fog tenni stratégiai atomerejének megerősítésére – mondta Putyin.

     A magyar közszolgálati média nem adott hírt az orosz elnök közléséről – jegyezte meg a Magyar Békekör
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását