2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Ki lőtte le az ISIS szóvivőt? - (nem mindegy?)

Washington kételkedik Oroszország állításában, miszerint orosz légicsapás végzett a szíriai Aleppó környékén az Iszlám Állam szóvivőjével.
2016. szeptember 1. csütörtök 08:14 - HírExtra

 

    A CNN hírtelevízió és az amerikai közszolgálati rádió (NPR) a washingtoni védelmi minisztérium meg nem nevezett tisztségviselőire hivatkozva jelentette, hogy az Egyesült Államok szerint nem orosz vadászbombázó végzett Abu Mohammed al-Adnanival, az Iszlám Állam nevű terrorszervezet szóvivőjével, akit amerikai elemzők a szervezet vezetője, Abu Bakr al-Bagdadi jobbkezének is tartanak.

    A kifejezetten névtelenséget kérő minisztériumi tisztségviselő szerint egyenesen "viccnek" mondta az orosz bejelentést, és közölte: Washington tartja magát keddi közleményéhez, miszerint amerikai légicsapás végzett al-Adnanival.

    Peter Cook, a Pentagon szóvivője kedden leszögezte, hogy az amerikaiak vezette koalíciós erők hajtották végre azt a légicsapást, amelyben az Iszlám Állam szóvivője valószínűleg meghalt. Cook kedden nem erősítette meg a terrorszervezet közleményét al-Adnani likvidálásáról, csak annyit mondott: egyelőre vizsgálják a helyzetet, de ha az információk igazaknak bizonyulnak, akkor al-Adnani "kiemelése a hadszíntérről újabb jelentős csapás az Iszlám Állam számára".

    Az orosz védelmi minisztérium szerdán közölte, hogy egy orosz Szu-34-es vadászbombázó rakétája végzett előző nap a szíriai Aleppónál az Iszlám Állam (IÁ) szóvivőjével. A tárca közleménye szerint az orosz vadászbombázó megsemmisítette az IÁ harcosainak mintegy 40 fős nagyobb csoportját. "Több felderítő csatorna megerősített információja szerint" a megölt terroristák között volt az IÁ szóvivőjeként ismert Abu Mohammed al-Adnani lázadóparancsnok is - tették hozzá a dokumentumban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását