2024. április 26. - Ervin

Magyar-ukrán agrárbarátság

A magyar-ukrán együttműködés fejlesztésére a Földművelésügyi Minisztérium (FM) támogatja, hogy a két ország agrár- és élelmiszeripari szektorban érdekelt üzletemberei jövőre egy mezőgazdasági fórum keretében találkozhassanak - közölte a tárca pénteken az MTI-vel, miután Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter fogadta Ljuba Nepopot, Ukrajna magyarországi nagykövetét.
2016. október 8. szombat 16:39 - HírExtra
 

A közlemény szerint a fórumon résztvevő munkacsoportok szakértői egyeztetései további lendületet adhatnak az állategészségügyi és a vetőmagokhoz kötődő együttműködésnek, növekedhetnek az élelmiszeripari beruházások és a magasabb feldolgozottságú állati termékek exportja.

 A két ország között számos környezetvédelmi témában is erős az együttműködés szakértői szinten, így a tárcavezető jelezte, hogy ebben a témában azt javasolja 2016-ban vagy 2017 elején szervezzenek a bizottsági szintű egyeztetést - írták.

Mint írták, kiemelkedő jelentőséggel bír a két ország határmenti régiói közötti kapcsolatok erősítése a környezet- és természetvédelem területén, különösen a tiszai PET-palack szennyezések és a szennyvíztisztítás, valamint a szennyvíziszap feldolgozás megoldásában.

Az FM közleménye szerint Ukrajnában a mezőgazdaság a lakosság körülbelül 25 százalékát foglalkoztatja, az ország jelentős felvevőpiaca is a magyar élelmiszeripari termékeknek. Az idén és jövőre várhatóan meginduló növekedés lehetőséget teremthet a magyar élelmiszergazdaság számára, a konfliktus előtti szintű kereskedelem visszaállítására - áll a tárca közleményében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását