2024. április 27. - Zita

Jól ment a BUX, közel régi fényéhez

A BUX index októberben megközelítette 2007-es csúcsát, miután egy hónap alatt 7,7 százalékot emelkedett. A vezető részvények közül az OTP teljesített a legjobban 9,7 százalékos emelkedésével. A napi átlagforgalom is nőtt - közölte a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) a honlapján.
2016. november 3. csütörtök 14:06 - HírExtra

 

    A közlemény ismerteti: a befektetők októberben 156 milliárd forint értékben kötöttek üzleteket a részvénypiacon, míg tavaly októberben 149 milliárd forint volt a forgalom. A napi átlagforgalom mind a tavaly októberinél, mind az idén szeptemberinél magasabb volt, a 20 kereskedési napon a befektetők átlagosan 7,8 milliárd forint értékben kötöttek üzletet.

    A BUX index októberben megközelítette 2007-ben beállított 30 118 pontos rekordját, végül 7,7 százalékos emelkedés mellett 29 803 ponton állapodott meg a hónap utolsó kereskedési napján.

    Októberben minden vezető részvény pluszban zárt: az OTP 9,7, a Mol 6,6, a Magyar Telekom pedig 3,3 százalékkal erősödött. A 8,5 százalékkal emelkedő Richter 6085 forintos új csúcsot állított fel.
    A részvénypiac duplikált forgalma 313 milliárd forint volt. Tíz brókercég bonyolította a forgalom 93,1 százalékát.

    A tőzsdetagok részvénypiaci forgalmi rangsorát a Concorde Értékpapír Zrt. vezette 87 milliárd forinttal, ami az összforgalom 27,7 százalékát jelentette. A második helyen a Wood & Company Financial Services a.s. állt 68 milliárd forinttal, ami 21,8 százalékos piaci részesedésnek felelt meg. A harmadik helyen az Erste Befektetési Zrt. végzett 47 milliárd forinttal, ez a piaci forgalom 14,9 százalékát adta.

    Októberben két új részvénykibocsátás is volt a BÉT-en, az Alteo és a Duna House új részvényeivel várhatóan novemberben indulhat el a kereskedés.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását